Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není mi docela jasné, co si autorka pod pojmem "svoboda podnikání" představuje a proč omezení státních dotací kritizuje. Každý, kdo chce podnikat si zpravidla podle svého podnikatelského záměru (pokud do toho podniku nechce vložit peníze svoje) požádá o úvěr v bance a pokud jej dostane, podnikat začne. Když si o státní dotace na otevření soukromého autoservisu nemůže požádat automechanik, proč by to mělo být umožněno někomu, kdo si chce otevřít soukromou školu??

0 1
možnosti
Foto

O dotacích autorka nepíše.

0 0
možnosti

Ať vznikají soukromé školy bez omezení ale za své peníze bez státních dotací. Jinak jsem proti. Znám děti, které přestoupili ze státní školy na soukromou jen z důvodu jistého maturitního vysvědčení.

2 1
možnosti
Foto

Buďto všechny školy bez dotací anebo stejné peníze za každým dítětem.

0 0
možnosti

J21i40ř52í 67H74r60b81e74k

23. 3. 2017 21:36

Nezdá se mi to jako „ohrožení svobody podnikání“ - nejde přeci o povolení podnikání, jde jen o zařazení do registru kvůli nároku na státní příspěvek. Považuji za rozumné, aby si stát platil a podporoval jen to, co uzná za vhodné. Pokud došel z nějakých (třeba demografických) důvodů k tomu, že podporovat vznik nových škol v regionu pro něho není tak výhodné jako například více podpořit stávající školy, působí to na mě jako rozumné jednání.

2 2
možnosti
Foto

Stávající postoj levice jen dokazuje o co jí jde. Zlikvidovat jakoukoli ekonomickou či politickou konkurenci. Svobodná škola je o to nebezpečnější, že do ní nemůže v podstatě zasahovat tolik jako de běžné veřejné školy, kterou může různě indoktrinovat. Škoda (nebo právě štěstí) je, že jediným politickým subjektem, který se proti tomu doposud postavil jsou Svobodní: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/politici-volicum/Pajonk-Svobodni-Stat-ani-obce-nemaji-branit-vzniku-soukromych-skol-479979

A je dobře, že brání soukromé školy dlouhodobě: https://web.svobodni.cz/clanky/svobodni-odmitaji-zamer-ministerstva-skolstvi-odejmout-soukromym-skolam-cast-provozni-dotace/

1 0
možnosti
Foto

Stát nepotřebuje vzdělávat a vést lidi k osvícení. Stát potřebuje indoktrinovat a školy jsou tím nejlepším nástrojem.

Více na přednášce Urzy: škola jako masivní nástroj pro šíření státní propagandy.

https://www.youtube.com/watch?v=5J8WdVjz60U&t=3574s

2 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS