Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Mám to stejně jako Vy. Jen místo těch šestek tam mám osmičky.

0 0
možnosti
TB

21.srpen, a dny další, jsem prožil na barikádách v mém městě Trutnově,bylo mi krásných 18let. Pouze v noci na 21 a dopoledne téhož dne se Sověti dostali přes naše město celkem slušně. Pak bylo město neprůjezdné,všude plály barikády z pneumatik, zátarasy z pokácených stromů, z památníku se stáhl tank,upálila hlaveň a strčilo se to pod železniční most na silnici, nad nám stále létal vrtulník,hledal cestu pro jednotky, které jely od polských hranic. Nakonec nás objížděli po polních cestách. takhle to bylo až do 25srpna. Pak se dostal rozkaz a bylo hotovo.

27.srpna mne zatkla sovětská hlídka v gazu,bylo nás víc a kryly jsme záda jednomu z organizátorovi akcí ve městě.Vojáček vyděšený jak ratlík,měl odjistěný lehký kulomet a druhý nás rýpal bajonetem pod žebrami. no přežili jsme to. Ale pár lidí ne. Při konečném účtování Rusové popravili za městem lidi,kteří řídili akce ve městě a měli to pod palcem

2 0
možnosti
PS

P40e45t48r 34S66k16á66c10e15l

21. 8. 2016 17:20

Důležité též je pamatovat si, jak se tehdy zachovaly další mocnosti světa. I M.Albrichtová nyní přiznala, že nás USA měly bránit. Kladu si otázku, proč by to dělaly? Poprvé naši vlast, stát a národ hodili přes palubu v roce 1938 a jak se jim to hodilo do krámu. Vyklidili jsme světové trhy jejich firmám. V šedesátých létech jsme nabírali dech, lidé byli nadšení, naše výrobky (sklo, bižuterie, auta, turbíny atd.) jim znovu začínaly konkurovat. Tak proč ne znovu nás srazit hospodářsky na kolena?

0 1
možnosti
Foto

K67a49r11e10l 33M88á15d25l74e

21. 8. 2016 17:46

Tady snad ani nešlo o sražení na kolena, vždyť auta jsme neměli ani pro domácí trh, trochu skla a bižů nestálo za řeč a nějakou turbínu nebo lokomotivu jsme vyvezli i za normalizace. Problém byl hlavně v tom, že tam měli ulice plné vlastní zdivočelé levicové mládeže, takže jim nějaké Československo bylo plně šumák.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS